Slänger alla läxor i papperskorgen

Heeej! 
Det första två veckorna i skolan, och jag är överöst med läxor. Först pluggar man hela dagen på lektionerna och sen när man kommer hem så tänker man: "oo vad skönt att vara hemma och slippa allt plugg... Juste, jag har tio böcker hemma också..." och så sitter man och pluggar hela eftermiddagen (typ). Det är tröttsamt, och ibland känns det som om det ändå inte betyder något att plugga och få bra betyg 'jamen du får ett bra jobb!' SO WATH? Allt handlar ju bara om framtiden hela tiden, plugga nu så att du klan få ett bra jobb när du bli vuxen, jobba hårt så att du har mycket pengar som pensionär, och sen då?

Förlåt för mitt lilla utbrott, jag antar att det bara känns så just nu. En tillfällig plåga alltså ^^ Plus att jag har en känsla för att gå in i saker lite väl mycket när jag skriver, bara för att jag tycker det är så roligt ;)

Har precis varit och sprungit en runda, härligt! Det är otroligt skönt att springa nu på hösten när det är så syrerik luft!

Xoxo
P.S!!! Kom precis på det! Har en liiiiiiiten bild i tidningen idag, i kulturdelen, kolla in krönika och leta efter en bild på en stjöstjärna. Jag hade tänkt mig fler av bilderna jag skickade och det hade mamma också men sen fick det inte plats i hallandsposten.

Som ett färgfotografi som nån förstört med flit är jag svartvit inuti

Hej, hemsidan är strax klar, vi kan i alla fall lägga upp bilder där, men jag länkar inte till den ännu -jag vill att ni ska se den när den är helt klar!
Jag hittade den här bilden när jag kollade igenom lite gamla dokument och upptäckte att den var ju helt okej! ;)
Igårkväll var jag på Apornas planet på bio, funderar på att skriva en recension om den senare så att ni kan läsa.
Nu ska jag njuta av söndagkvällen, ses!


Hiss och diss i sommar!

Hejsan, här är böckernas hiss och diss från i sommras!
HISS:

Här ligger jag och blöder, av Jenny Jägerfeld. 
Har haft boken hemma ett tag men inte haft lust at läsa den, men i början av sommaren fick jag ett ryck och bestämde mig för att ge den en chans. Det var defintivt värt det. Boken har ett otroligt fint och modernt språk och både det och handlingen får mig att gråta och skratta -boken berör verkligen på alla sätt. 
Den är finkänslig men samtidigt rakt på. Ganska lättläst (för er som värderar sånt) och lätt att dras in i.
"Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig        tummspetsen utan att alla börjar oroa sig?"
Boken börjar plötsligt med just denna händelse; huvudpersonen sågar av sig tummspetsen och på något vis får stympningen någon form av symbolik under bokens gång.
Jag gillar boken starkt och rekomenderar den till alla med hjärna!
Diss:

Häxa, av Celia Rees. Boken blev, under Frankrike resan, en besvikelse. På varje ledig plats i boken (dvs. innan själva boken börjar och i slutat av den) har Celia Rees kommenterat att bokens handling faktiskt är en sann historia, att hon bara har skrivit om den i novellform (att hon ens kan kalla det novell?). Att handlingen skulle vara baserat på en sann historia går bara att lura dem som fortfarande tror att jorden är platt.
Boken är int skriven i kapitell utan ska föreställa häxans dagbok, med bara korta "anteckningar" varje dag. Det förhindrar att boken och handlingen får något flyt. Boken har inget grepp, det vill säga: författaren jagar hela tiden efter läsarnas intresse, som om hon redan innan hon skrev boken visste att det skulle bli halvbra (läs: dåligt).
Trots att huvudpersonen (har förträngt hennes namn) är en häxa är hon förutsägbar och tråkig. Antar att boken kanske hade blivit bättre mot sitt slut, men det hjälpte inte att tänka så, jag jobbade mig egenom cirka hundra sidor och även om handlingen förändrades gjorde inget annat det.

Stämplar...

Hejsan, då har man börjat åttan... Antar att allt återgår till det normala ganska fort, hehe lite synd. Fasst likadant kommer det ju såklart inte att bli, vi ska ju få betyg och nya lärare och sådär nu! Det blir mer plugg också, I guess.

Just nu håller jag på att vattenstämpla lite bilder som ska upp på hemsidan, hittade några bilder som jag inte hade ägnat en tanke åt sen de togs, haha en massa minnen dyker upp, såg en bild från i vintras och bara; wooot såg jag ut så??  Haha.

Nu loggar jag.
BAAARA så att du vet.

something you shouldn't read :)

Hejhejhejhejhej :)
Idag var jag med Izza, det var skoj, bilder från när vi fotade kommer nån gång typ ;D
Förresten, snart är nog hemsidan klar, jag länkar till den när jag vet, puss på er :-)

Bild i tidningen!

Heeej
Skulle bara berätta att jag kommer att ha lite bilder i Hallandsposten.
Min mamma har skrivit en artikel om stället där vi var i Frankrike och hon bad mig om några bilder därifrån.
Jag vet inte riktigt när de kommer att vara med, men jag återkommer med det så att ni som läser den tidningen ka kolla, annars finns ju nätet.
Här är en av bilderna som ska vara med:

Hanne #2

Heeej, här kommer laddning nr 2 med bilder på Hanne :-D


RSS 2.0