Svindlande höjderHej, nu ska jag titta på Svindlande höjder, har sett den innan men jag gillar den så mycket så jag ska se den en fjärde gång...
Så här står det på baksidan av filmen:
Från ögonblicket Cathy och Heathcliff träffas beseglas deras öde för alltid. Cathy kommer från en fin familj och ett giftermål med den vilde Heathcliff är uteslutet - istället gifter hon sig ståndsmässigt med grannen Edgar Linton. Galen av svartsjuka beslutar sig Heathcliff för att utkräva sin hämnd och ruinera båda deras familjer.
Den är fin, men lite obehaglig på sina ställen...

Första advent


Idag är det första advent! Jag har inte gjort något särskilt i hegen utom att fota såklart, har exprementerat med skärpedjup, och lite med högdagrar (att de mörka delarna i bilder "förstärks") och lågdagrar (att de ljusa delarna förstärks) Bilden här uppe är ingen del av expremeten. Klockan 3 ungefär så var vi på en julmarknad, det var mysigt. Nu snöar det igen och jag ska alldedes strax vara med och baka lussebullar, ska bara kolla en annan blogg först. Har lite andra saker som jag vill skriva om i bloggen men det får jag väl göra imorgon, idag skulle egentligen vara min datorfria dag, öhh har slagit på datorn 3 gånger idag haha, ja det gick ju bra...
Trevlig kväll på er! ♥

Närbildslins


Detta är en bild som jag tog idag med min nya lins (=
Har möblerat om i mitt rum idag, det blev bra det är skönt med lite omväxling. Har satt upp några av mina bilder på väggen, innan var mina väggar helt tomma, ser mkt trevligare ut med lite bilder. Jag gjorde en ny header innan, vad tycker ni om den?

test


Jag håller på att göra om i bloggen och detta är ett testinlägg, har hållt på lite med kategorier ikväll, ska ändra header snart också...

Eld


So close to the flame
Burning brightly
It won't fade away
And leave us lonely
-Him, close to the flame-

Harry Potter i mitt ♥

Såg filmen i lördags, den var otroligt bra, det är det enda jag tänker säga ifall någon av er inte sett den ännu.
Jag läste alla böcker innan jag såg filmerna, smart tyckte jag för böckerna är bäst om man inte vet vad som ska hända, det är ju såklart samma men boknörd som jag så tyckte jag at det var bäst att göra så.
Nu håller jag på att läsa om Harry Potter och Fenixorden (5:an) den är 1000 sidor :o Jävla tjock bok, men jävla bra bok också :D
Jag älskar Hp, det är helt fantastikt att någon har kommit på allt, J.K Rowling heter hon som gjorde det. Undra hur allt började, hur hon tänkte när hon kom på att hon skulle skriva om Harry Potter...


Paprika och vatten


Rätt udda sak att fotografera egentligen, haha! Paprika liksom. Blev endå ganska bra, man bara spolar vatten på paprikan, sätter kameran på ett stativ och fotar med lång slutartid, har fastnat lite i det där med slutartid men det är så kul!

See right through my faceBlev två självpoträtt idag, inte världens finaste men jag var mest ute efter att fota med lång slutartid :-)

Send me some sunligt


Bild från förra veckan när det var molningt, blåsigt, kallt och regningt, utom på en liten punkt på himlen där solen lös igenom, rätt fint eller hur?
(det är klart vid horisonten också xD)

You can stay under my umbrella...


Foto: jag
Modell: Signe
Kamera: Olympus e-420

Kemiprov imorgon

Hejhej, imogron har jag No prov, kemi. Ganska kul med kemi när man äntligen har förstått hur det hänger ihop! Annars känns det väldigt hopplöst att läsa om atomer och slammningar hit toch dit. Jag har inte börjat få betyg ännu, inte förän nästa år. Ska plugga fast jag hellre vill exprementera med olika ljus och olika exponeringar med kameran men neeej, inte nu.
Puss på er ♥

Bok eller film?

Hej hej!
Jag ska se på Harry Potter imorgon!
Jag har läst böckerna och tycker att som är mkt bättre än filmerna, så är det ju alltid. Nej inte alltid. En gång har jag sett en film som var bättre än boken! "Pojken i randig pyamas" heter den. Jag tror det är för att man får en bättre bild i allt som händer i filmen än vad man får i boken. Samtidigt fick man en bättre bild på huvudpersonernas relation i boken än vad man får i filmen, men jag gillade filmen bättre iallafall. Det är inte ofta det är så, detta är det enda undantaget jag kan komma på... Hur tycker ni? Brukar böckerna vara bättre än filmerna eller tvärtom?

Sunset


© Alicia

RAW eller JPEG?

Nu ska jag uppdatera mitt photoshop så att jag kan redigera RAW-bilder också, annars brukar jag fota i JPEG vilket inte är så smart, för mig som vill börja bearbeta bilderna lite mera.
Jag ska inte redigera dom så mycket, men bara lite, lite.
För er som inte vet vad varken JPEG eller RAW är för något så handlar det om i vilket format man fotograferar i.
Vad fotar ni i, RAW eller JPEG? ♥

Ut på fotorunda! :-)

Hej alla, det är snöstorm i vissa delar av Sverige men inte där jag bor, ännu. Är det inte fortfarande höst? Ma kan nog inte räkna med "sommarmånader" eller "Höstmånader"  längre, man får ta en titt utanför fönstret och avgöra själv istället. Det är molnigt ute, jag ska ut på fotorunda vid småbåtshamnen, jag ska ta med mig:

  • Systemkameran (såklart :p)
  • Stativ
  • Paraply (ifall det börjar regna)
  • plastpåse (som jag kan sitta på om jag vill ta bilder därifrån)
  • Vantar som slutar vid fingrarna, så att jag kan fota utan att frysa för mycket.
  • Kreativa idéer. Så att jag inte bara tar en bild på havet och sen går därifrån, utan att jag ser det från olika vinklar, med något kul i för/bakgrunden, kanske fotar med lång slutartid, med mera!

Om det blir några bra bilder kommer ni att få se dom på bloggen förr eller senare!
Puss och trevlig helg ♥


Frihet

Hej.
Jag funderar lite... Vad är frihet egentligen? Är det att få stanna ute så länge man vill för sina föräldrar? Är det att vara lycklig, utan bekymmer och problem? Är det att dö? Är det att leva? Är det att vara frisk?
När jag hör ordet frihet tänker jag på att man känner sig tillfreds med världen. Är det så? Jag är förvirrad, det finns så otroligt många svar på den frågan "vad är frihet?".
Man kan aldrig bli fri från sorg, hur man än gör så kommer man någon gång att sörja, mer eller mindre, sorglöshet är kanske frihet för många. Det finns platser där man känner sig fri också, där man är helt avslappnad och just det FRI. Många människor får nog aldrig smaka på friheten, hur den än  hade känts för den personen. Det är säkert många som är instängda och alltid bundna till något som de inte kan lämna. Något som de alltid måste bära med sig och på grund av det får de aldrig känna frihet. Jag har känt mig fri. Jag känner mig fri när jag inte tänker så mycket på hur allt förändras. Världen förändras, vänner förändras, kärlek förändras, livet förändras, mänskligheten förändras, ALLT! Jag blir så bekymrad när jag tänker så, när jag inte gör det och när alla andra bekymmer suddas ut känner jag mig fri. När jag simmar djupt i havet med sommren runt omkring mig och med himlen som tak så känner jag mig fri. Vissa stunder i livet är det guldkant på. Olika för alla.

Det finns många olika sortes frihet.
Jag har funderat mycket på att om man är fri när man dör. Jag hoppas det, jag vill att alla som är döda ska vara fria från sina bekymmer. Jag kommer inte få svar hur många gånger jag än tittar upp mot himlen och frågar:
"Är du fri nu? Är du lycklig däruppe?"
Vissa längtar efter döden, kanske för att de tror att deras lidanden tar slut då, andra som längtar efter döden vill bara inte leva hur bra deras liv än är. En del personer har accepterat att alla dör och det kommer jag också göra. Andra undviker att tänka på det, andra är livrädda för döden och tvingar sig själva att ta vara på den tid som är kvar. Många fruktar döden. Jag är en sådan person som har accepterat att döden är en del av livet. Jag vill inte begå självmord för jag trivs med mitt liv. Alla gör inte det, men jag tycker att man ska ta en titt på sitt liv innan man grottar ner sig i sina bekymmer, man kanske ine har det så hemskt som man ibland tror? Jag kan inte tala för alla, men vissa personer ser inte vitsen med att kämpa för att få det bättre. Frihet måste inte bli död. Man kan oftast ta sig ur sina lidelser, eller leva vidare med dom och bara acceptera att livet går vidare och om man måste bära på problem kan man lika gärna acceptera dom. Man får såklart avgöra själv.
Om man är sjuk, då menar jag allvarligt sjuk, blir det väl en frihet att bli frisk?
Jag kan bara prata för mig själv, alla tycker och upplever frihet olika.


Närbildslins

Min närbils-lins kom idag! Så vi väntar på måånga fina närbilder framöver!
Ska prova  det nu!

Lång slutartid


Jag älskar att fota med lång slutartid! Särskilt när det gäller vatten, det ser så mjukt ut då, eller hur? :-)

Tillfällig header

hej igen!
Har ändrat header. Den är ganska slarvigt gjord i photoshop, men den är bara tillfällig!
Ska göra en ny men jag vet inte riktigt hur den ska se ut ännu...
Jag hinner inte mera idag heller. puss på er <3

Bilder på väg!

Hej allihopa!
Jag har fotat mycket de senaste tre dagarna, bilder kommer det lovar jag. Jag har fotat på berget, hamnen, klippstranden och småbåtshamnen, jag lägger ut en bild som smakprov sålänge:

Bloggen är under renovering

Hej!
Jag ska miixtra lite med blogg-designen, men hinner inte idag. Började igår och den kanske är klar i nästa vecka ;)

November


Mig ♥ vindvinkelobjektiv =sant!RSS 2.0