Frihet

Hej.
Jag funderar lite... Vad är frihet egentligen? Är det att få stanna ute så länge man vill för sina föräldrar? Är det att vara lycklig, utan bekymmer och problem? Är det att dö? Är det att leva? Är det att vara frisk?
När jag hör ordet frihet tänker jag på att man känner sig tillfreds med världen. Är det så? Jag är förvirrad, det finns så otroligt många svar på den frågan "vad är frihet?".
Man kan aldrig bli fri från sorg, hur man än gör så kommer man någon gång att sörja, mer eller mindre, sorglöshet är kanske frihet för många. Det finns platser där man känner sig fri också, där man är helt avslappnad och just det FRI. Många människor får nog aldrig smaka på friheten, hur den än  hade känts för den personen. Det är säkert många som är instängda och alltid bundna till något som de inte kan lämna. Något som de alltid måste bära med sig och på grund av det får de aldrig känna frihet. Jag har känt mig fri. Jag känner mig fri när jag inte tänker så mycket på hur allt förändras. Världen förändras, vänner förändras, kärlek förändras, livet förändras, mänskligheten förändras, ALLT! Jag blir så bekymrad när jag tänker så, när jag inte gör det och när alla andra bekymmer suddas ut känner jag mig fri. När jag simmar djupt i havet med sommren runt omkring mig och med himlen som tak så känner jag mig fri. Vissa stunder i livet är det guldkant på. Olika för alla.

Det finns många olika sortes frihet.
Jag har funderat mycket på att om man är fri när man dör. Jag hoppas det, jag vill att alla som är döda ska vara fria från sina bekymmer. Jag kommer inte få svar hur många gånger jag än tittar upp mot himlen och frågar:
"Är du fri nu? Är du lycklig däruppe?"
Vissa längtar efter döden, kanske för att de tror att deras lidanden tar slut då, andra som längtar efter döden vill bara inte leva hur bra deras liv än är. En del personer har accepterat att alla dör och det kommer jag också göra. Andra undviker att tänka på det, andra är livrädda för döden och tvingar sig själva att ta vara på den tid som är kvar. Många fruktar döden. Jag är en sådan person som har accepterat att döden är en del av livet. Jag vill inte begå självmord för jag trivs med mitt liv. Alla gör inte det, men jag tycker att man ska ta en titt på sitt liv innan man grottar ner sig i sina bekymmer, man kanske ine har det så hemskt som man ibland tror? Jag kan inte tala för alla, men vissa personer ser inte vitsen med att kämpa för att få det bättre. Frihet måste inte bli död. Man kan oftast ta sig ur sina lidelser, eller leva vidare med dom och bara acceptera att livet går vidare och om man måste bära på problem kan man lika gärna acceptera dom. Man får såklart avgöra själv.
Om man är sjuk, då menar jag allvarligt sjuk, blir det väl en frihet att bli frisk?
Jag kan bara prata för mig själv, alla tycker och upplever frihet olika.


Kommentarer
Postat av: Hanna stenberg

nu är det frågestund på min blogg , fråga exakt vad du vill och jag lovar att svara :D

följer du mig med bloglovin följer jag helt klart dig !

2010-11-12 @ 22:57:24
URL: http://bbrawniiiiee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0