Blablablaaaa ;o

Helllåååååå.
Har precis skrivit ner alla mina lösenord som jag har på olika hemsidor, gud det var mkt, haha! I alla fall, har rätt mycket läxor nu så eftermiddagarna går åt till det, plus lite annat så jag glömmer oviktiga saker (typ bloggen och datorn) lite härligt ändå eller? :p
Försöker hinna med att läsa lite också (lite för mig är två kaptiell om dan), just nu läser jag Stor i käften (Big mouth and Ugly girl som den heter på orginalspråk) skriven av Joyce Carol Oates. Jag älskar den, var lite tveksam till den i början trots att jag väntar mig mycket av Joyce men den är verkligen bra! Skriver mer om den när den är färdigläst. Ska också skriva lite om Imorgon när kriget kom som jag läste ut one week ago. 
Ska spela innebandy senare så nu får jag läsa ienom kemin en gång innan jag byter om.
Ciao!! :)

fredagsmys!

Heej, mådde inte så bra tidigare så jag åkte hem från skolan. Sen har jag bara legat i soffan med en bok och tittat lite på Jane Eyre (nej inte den nya). Känner mig lite piggare nu, fasst huvudet är fortfarande tungt och jag är trött...
I alla fall, trevligt med helg! Jag har gjort vegetarisk lasagne som är i ugnen nu, får se om edn blir så god som jag hoppas, i vilket fall är jag stolt över att jag ansträngt mig ;)
puss och trevlig helg!

ojj, dyrbar pluggtid gick visst åt.... ;o

hejsan! Bad update, IKNOW. 
Det är mycket skolarbete som tar min tid, tänk på att jag ska hinna leva också ;p
Jag var på skrivarkurs igår, jättekul- precis som förra gången. Vi gjorde lite skrivövningar och läste upp för varandra, var ganska trött så det blev väl inte precis det bästa jag gjort, men alla har ju sina dagar. Efter kursen stannade jag på bibblan för att mamma jobbade kväll. Gick längs hyllorna och bara plockade på mig böcker tills jag inte kunde bära mera, trots det är jag ganska kritisk i mitt val. Så nu står följande titlar på läslistan:
Hans majestäts drake, Naomi Novik
Breven inifrån, John Marsden
Imorgon när kriget kom, John Marsden
Ute/Inne, Scott Westerfeld
Tystnad, tagning, Michelle Magorian
Stor i käften, Joyce Carol Oates
Jag finns, Maja-Maria Henriksson
Kent- texter om sveriges största rockband
Jag gjorde också et inköpsförslag på en bok som heter Awareness, som svenskvikarien tipsade mig om, spännande!
Jag har stora förhoppningar om John Marsdens böcker, har läst två tidigare och blev inte besviken. Boken Ute/Inne är jag inte lika entusiastisk över, men jag tänkte ge den en chans.
Puss! ;)

Copyright

hhheeejj!!!
För två veckor sen upptäckte jag något fruktansvärt (:O), de flesta av er vet säkert redan eftersom det spred sig rätt snabbt, vilket aldrig var min avsikt hehe ;)
Jag var inne på dayviews och såg att en tjej som jag kände lite grann hade lagt upp en bild som liknade min, jag klickade på den och såg att det var min bild! Hon hade skrivit att det var hon som tagit bilden också. Gissa min reaktion? Haha jag blev aningen förbannad och pratade ursinigt hea kvällen om hu fel det var och hur mycket jag skulle ge igen (ursäkta min frispråkighet eller vad det heter). Vad som gjode mig ännu mer förbannad var att henes vänner hade skrivit att hon var en underbar fotograf och så vidare och hon bara tackade och tog emot.
Jag pratade med henne nästa dag och allt löste sig, sen rann all ilska bort och jag tyckte nästan att det var smickrande, hon tyckte ju om bilden. Anledningen till att jag skriver om detta är att det är ett viktigt ämne. Hädanefter ska jag vattenstämpla mina bilder, särskilt dom på hemsidan. Det är nästan samma sak som med musik och film, det är ju det många debatterar om, piratkopiering och sånt. Hade jag varit en artist hade jag ju velat ha betalt för att folk lyssnar på min musik, eller i alla fall att dem lyssnade på ett lagligt sätt. Men jag köper aldrig skivor, (Kent- you are my only exception) och det är nog inte många i min ålder som gör det heller, de flesta köper på internet och det är ju bra, och så finns ju spotify och liknande, där man betalar för att få premium så att man kan lyssna utan reklamavbrott. När jag köpte min mobil så ville jag kunna ha spotify på mobilen och då fick jag gratis i sex månader, antar att jag kommer att fortsätta att betala sen...
Plötsligt blev jag väldigt trött på att sitta här, seeeYa!
P.S: Bilden liknar den som blev "bestulen" (hihi) men detta är en annan, vad tycks om den? :-)

Ondskan, Jan Guillou

Onskan av Jan Guillou. Har inte läst något annat av Jan men har onekligen varit lite nyfiken på hans böcker. Så när vår svensklärare kom in i klassrummet med en vagn fylld av böcker (jag hade läst hälften, pease) och bad oss att välja en så föll min hand på denna. Tanken är att vi sen ska sitta i grupper och diskutera boken vi valt. Jag läste ut boken två veckor innan bestämd tid, de var omöjlig att släppa och även när jag lämnat sista sidan är Erik kvar i mina tankar.

Erik är en pojke som är uppvuxen med en pappa som slår honom och han går i en klass där han genom slagsmål blir ledare för Gänget. De slåss och stjäl och allt är under Eriks befäl, men en dag går allt för långt och han skickas till en internatskola (Stjärnsberg) där han bestämmer sig för att våldet i hans liv är över och at han ska börja om på nytt. Men allt blir inte riktigt som han tänkt sig, Stjärnsberg har tuffa regler om "kamratuppfostran" och elevernas "ordningsmän", Rådet, är inte direkt vänligt inställsamma till NyaochKäftiga. Med kamratuppfostran menar jag pennalism.


En bok om våld.
Till en början trodde jag att en sådan handling inte skulle hålla i längden men sen fortsod jag att det inte behövde handla om något annat, för på sätt och vis gjorde det ju redan det.
Jag gillar boken starkt.
Den får mig att rysa.

Dagen och update ;)

Hej och trevlig helg på er alla!
Idag var jag i stan och shoppade med izza, det var mysigt! Jag köpte en tröja från H&M och en tubsjal och en ring från gina. Mer shopping väntar för jag hoppas nämligen på att få köpa en Kent-tröja så småningom (hehe) och ett UV-filter till kameran. Det får bli nån gång snart, har spanat in de grejerna rätt länge nu ;)
Ikväll ska jag se på Edward Scissorhands, har aldrig sett den men den verkar jättebra ♥

Update: Det var förra lördagen jag hade en bild i tidningen ;)
Update: Här är länken till hemsidan, som drivs av mig, Elsa, Sara och Matilda. catchthemoments. Än så länge är det bara mina och Elsas bilder som finns där, men det kan ju vara kul att kolla ändå om ni är intresserade. Det är fortfarande lite rörigt eftersom hemsidan är under konstruktion.

Här är en bild på en lupin sen i våras :-)


RSS 2.0